Oecumenisch Liedfestival 2013

Muziek van Hans Leeuwenhage

Op zaterdag 16 november vindt in de Janskerk het Vijfde Oecumenisch Liedfestival van Stichting De Vertaalslag (stichting rond theoloog en tekstschrijver Sytze de Vries) plaats. Ditmaal wordt het liedfestival georganiseerd in samenwerking met de Oecumenische Studentengemeente Utrecht (EUG). Het festival vindt dan ook plaats in de Janskerk te Utrecht, het ‘huis’ van de EUG. Op deze dag gaat de ‘Missa Bilingua’ in première, een compositie van Hans Leeuwenhage, dirigent van het Janskoor van de EUG,  op teksten van Sytze de Vries. In deze mis gaan eigentijdse taal en muziek samen met Gregoriaans en Latijn. De deelnemers aan het liedfestival zullen het gemeente-aandeel van deze nieuwe ordinariumzetting  instuderen. Het werk is geschreven voor solisten, koor, gemeente, dwarsfluit, hobo, cello en piano. 

Daarnaast staan enkele door Hans Leeuwenhage gecomponeerde koorliederen,  op teksten van Henriette Roland Holst, Huub Oosterhuis, Willem Barnard en Jannet Delver, op het programma en gaat er nog een cantate, tekst Sytze de Vries, muziek Richard Vos, in première. ’s Middags brengt het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken een aantal nieuwe liederen van Sytze de Vries ten gehore. 

De composities zullen door Kerkzang.nl worden uitgegeven. Op 16 november, of kort daarna, is de uitgave van de drie koorliederen verkrijgbaar, onder de titel ‘Door Heiligheid aangeraakt’. De Missa Bilingua verschijnt waarschijnlijk in de tweede helft van 2014. 

Meer informatie: zie hier.
Opgave voor de dag (liefst vóór 10 november): De Vertaalslag