Abonneer u op onze RSS feed
Han Leentvaar

Han Leentvaar

Website URL: http://www.inside-services.nl E-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
zaterdag, 17 oktober 2009 14:57

Disclaimer

Actualiteit website

De informatie op deze websites, ook nieuwsberichten, kan mogelijk niet meer actueel zijn. Kerkzang.nl is niet verplicht, en kan hiertoe ook niet verplicht gehouden worden, de informatie op deze websites actueel te houden.

Aansprakelijkheid

Kerkzang.nl is niet aansprakelijk voor schade, in welke vorm dan ook, die voortvloeit uit het gebruik dan wel het niet kunnen gebruiken van de informatie op deze websites, ook al is Kerkzang.nl op de hoogte gebracht van de mogelijkheid hiervan.


Links

Deze site kan hyperlinks bevatten naar sites van derden. Kerkzang.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die sites noch voor het materiaal dat u mogelijkerwijs op die sites kunt downloaden, bovendien kunnen voor die sites afwijkende voorwaarden gelden. Kerkzang.nl biedt u deze mogelijkheid zuiver en alleen aan voor uw gemak.

Goed gebruik
Het is verboden onwettig, bedreigend, aanstootgevend, lasterlijk of anderszins kwetsend materiaal op deze website te plaatsen of via deze website te versturen. Tevens is het niet toegestaan van deze website gebruik te maken op een manier die andere gebruikers zou kunnen hinderen of anderszins de goede werking van deze website en de hier achterliggende programmatuur zou kunnen aantasten.
zaterdag, 17 oktober 2009 14:47

Over KERKZANG.NL

Kerkzang.nl / centrum voor de kerkzang is dé organisatie voor ieder die betrokken is bij de vocale kerkmuziek – de zang van, voor en door de gemeente. Kerkzang.nl richt zich daarbij in de eerste plaats op het brede spectrum van protestantse en protestantsoecumenische kerken. We werken waar mogelijk zoveel mogelijk samen met verwante organisaties, bijvoorbeeld in ons aanbod voor ondersteuning van kerkmusici rond het nieuwe liedboek. 

Kerkzang.nl / centrum voor de kerkzang is een organisatie met een verleden. In januari 2010 is het precies 60 jaar geleden dat het Centrum voor de Kerkzang werd opgericht. Een belangrijke inspiratiebron was de persoon en het werk van Ina Lohr, een musicologe van Nederlandse afkomst, wonend, werkend en studerend in Bazel.  Bij haar studie naar oude muziek hield zij zich bezig met liturgische gezangen en kerkliederen uit Middeleeuwen en Renaissance en de resultaten van die studie bleken voor de ontwikkelingen rond het kerklied in Nederland bijzonder stimulerend, o.a. door de activiteiten van de nieuwe organisatie.

Het Centrum voor de Kerkzang kende overigens al een voorloper, namelijk de Vereeniging voor protestantsche kerkmuziek, opgericht in 1935 en opgeheven in 1950.  Meer over de Vereeniging voor protestantsche kerkmuziek is te lezen in: C. van Dorp, ‘Vereeniging voor protestantsche kerkmuziek 1935-1950’. In: 40 jaar protestantse kerkmuziek. Gedenkboekje ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Centrum voor de Kerkzang, 14 januari 1975, 2-4.

 

Het Centrum voor de Kerkzang, vanaf maart 1958 Stichting Centrum voor de Kerkzang, nam een eigen plaats in bij de liturgische en kerkmuzikale ontwikkelingen van de naoorlogse periode. Er werd gestudeerd, studieresultaten werden gepubliceerd, er werd steeds vaker bladmuziek uitgegeven en in de loop van de jaren ’70 werd een landelijke structuur opgebouwd met regio’s, regiocoördinatoren en –contactpersonen en regionale kerkmuziekmiddagen.  Over deze jaren van het Centrum voor de Kerkzang in wordt geschreven in: Jan Boeke, ‘De werkwijze van mej. Lohr acht ik de injectie waar de protestantsche kerkmuziek in Holland op wachtte’ en W.H. Morel van Mourik, ’t Gekke is dat we de hele Ouwehand niet kennen’, beide in: 40 jaar protestantse kerkmuziek. Gedenkboekje ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Centrum voor de Kerkzang, 14 januari 1975, 8-12, 13-18.

Download dit document [Adobe Acrobat PDF - 772.95 KB]

Vanaf juni 2009 presenteert het Centrum voor de Kerkzang zich als Kerkzang.nl. De naam wijst natuurlijk allereerst op deze website. Maar tegelijk geeft de naam aan wat Kerkzang.nl wil zijn: de organisatie voor de zingende kerk in Nederland.

In de praktijk geeft Kerkzang.nl daaraan gestalte door:

  • het uitgeven van bladmuziek
  • het organiseren van studiedagen en cursussen
  • de invulling van bijeenkomsten van gemeenten
  • kerkenraden, cantorijen  of belangstellenden
  • de Kerkmuziekdagen voor de Jeugd
  • ondersteuning in het algemeen van ieder die in het veld werkzaam is.

Ons aanbod is volop in ontwikkeling.

 
dinsdag, 10 november 2009 21:10

Cursus 'Kerkmuziek in ontwikkeling'

Kerklied in een pluriforme cultuur 

Hoe gaat het bij u met het Liedboek (2013)?

Kerkzang anno heden is veel minder vanzelfsprekend dan het enkele decennia geleden was. Toen had elke kerk zijn liedbundel met eigen repertoire. Met de komst van het Liedboek was er zelfs een liedboek voor de kerken – in meervoud –  beschikbaar. Inmiddels is er het nieuwe Liedboek. Een schat aan liederen en zangvormen. Sommigen krijgen er niet genoeg van, anderen vinden het wel erg veel...

Hulp of advies nodig? Kerkzang.nl biedt u een werkbijeenkomst: 

Kerkmuziek in ontwikkeling

maandag, 09 november 2009 21:20

Liturgica: A Festival of L & C (1993)

maandag, 09 november 2009 21:04

Liturgica: Korte Lit.Gezangen

voor Advent, Kerst en Epifanie

Diverse componisten

donderdag, 05 november 2009 20:30

Psalmen: Goudimel - zettingen          

Zettingen bij het Geneefs Psalter (1565)

Claude Goudimel, muziek

Gez. 290 uit het Liedboek, str. 1, 2 en 6

Roel Smit, muziek

donderdag, 05 november 2009 20:14

Motet: Christe, du Lamm Gottes

‘Christe, Du Lamm Gottes’ (2000)

Daan Manneke, muziek, met verwerking van ‘Christe, du Lamm Gottes’ van J.S. Bach (Orgel-Büchlein)

donderdag, 05 november 2009 20:10

Liturgica: Een feest van vijftig dagen

Muziek voor de Paastijd

bewerkingen van diverse componisten.

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Pagina 1 van 2