Abonneer u op onze RSS feed

Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2018

Afdrukken
PDF

Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2018: een terugblik

Mijn naam is Feya en ik ben 8 jaar oud en ik kom uit Enschede. Dit jaar ben ik voor het eerst meegegaan met het KMDJ kamp. 

Op 2 mei bracht mijn moeder mij naar Goed te Pas in Haaksbergen, daar waren al meerdere kinderen die ik kende vanuit de buurt waar ik woon en ook van school kende ik een paar kinderen.
Ik kreeg gelijk een rondleiding zodat ik alles een beetje wist te vinden.

Als eerste deden wij een naamspelletje om elkaar te leren kennen. Veel kinderen kenden elkaar al,omdat zij al vaker mee gegaan waren op kamp.
Het thema van dit kamp was vrede. Iedereen kreeg een schrift met liedjes en wij begonnen gelijk al met een repetitie.
Wij hebben liedjes gerepeteerd die wij later in de kerk zongen tijdens de kerkdienst in de Ontmoetingskerk in Enschede. Maar ook liedjes die wij tijdens ons concert hebben laten horen.
Mijn lievelingsliedje was zwarte-witte dieren. Het gaat over alle dieren die zwart wit zijn en hier vond ik de melodie erg leuk van.

Tijdens het kamp hebben wij niet alleen gezongen,maar ook spelletjes gedaan, zoals levend pim pam pet. Verder was er de bonte avond, hebben wij een groot verkleedspel gedaan en deden wij een knuffelspel.... dat vond ik heel grappig. Als er iemand riep pinguïn, dan gingen wij allemaal diegene knuffelen. Verder was het eten erg lekker en hebben wij lekker gesmikkeld van verschillende toetjes (Harrie, Willeke en Jaap-toetje)

Ik was de jongste van de groep en vond het best een beetje spannend, de leiding was super lief en was er op dat moment voor mij. Wij als jongste groep gingen als eerste slapen, dat lukte niet altijd ondanks dat ik mijn grote beer bij mij had. Ik ben super trots dat ik het volgehouden heb en heb heel veel plezier gehad.

Thuis zing ik nog steeds de liedjes die ik geleerd heb. Vooral Da pacem cordium zing ik nog graag. Dit is Latijns en betekent "geef vrede van het hart" dit liedje zongen wij wij in de kerk in canon, dat klonk heel mooi.

Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, ik hoop dat ik dan weer mee kan.

Bij deze wil ik nogmaals iedereen van de leiding bedanken voor het leuke kamp.