Abonneer u op onze RSS feed

Activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren

Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2019

Afdrukken
PDF

Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2019

Zing een oud/nieuw lied

 

Kom naar de KMDJ 2019 en zing mee: een oud/nieuw lied... Geen idee wat dat is, een oud/nieuw lied? Dan moet je zeker komen! 

Wanneer
woensdagmiddag 29 mei 15.30 u tot en met zondagmiddag 2 juni 2019

koor proud2bme nlWaar
Groepsaccommodatie Goed Te Pas
Bartelerweg 5
7482 MA Haaksbergen
www.goedtepas.com

Voor wie 
Iedereen die van zingen houdt vanaf 7 tot en met 18 jaar

Aanmelden
Via het aanmeldformulier (hieronder) of per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Geef je uiterlijk 15 mei op!

Kosten
van 7 tot en met 21 jaar: € 95,=
vanaf het tweede kind uit één gezin: € 75,=

Leiding
De muzikale leiding is in handen van Willeke Smits, Annemarie van der Boor en Leendert Verduijn.
Mieke Verduijn coördineert de recreatie. Vind je het leuk om hieraan mee te doen, geef het dan even aan op bij je aanmelding

Download 
Uitnodigingsbrief inclusief aanmeldingsformulier

Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2018

Afdrukken
PDF

Kerkmuziekdagen voor de Jeugd 2018: een terugblik

Mijn naam is Feya en ik ben 8 jaar oud en ik kom uit Enschede. Dit jaar ben ik voor het eerst meegegaan met het KMDJ kamp. 

Op 2 mei bracht mijn moeder mij naar Goed te Pas in Haaksbergen, daar waren al meerdere kinderen die ik kende vanuit de buurt waar ik woon en ook van school kende ik een paar kinderen.
Ik kreeg gelijk een rondleiding zodat ik alles een beetje wist te vinden.

Als eerste deden wij een naamspelletje om elkaar te leren kennen. Veel kinderen kenden elkaar al,omdat zij al vaker mee gegaan waren op kamp.
Het thema van dit kamp was vrede. Iedereen kreeg een schrift met liedjes en wij begonnen gelijk al met een repetitie.
Wij hebben liedjes gerepeteerd die wij later in de kerk zongen tijdens de kerkdienst in de Ontmoetingskerk in Enschede. Maar ook liedjes die wij tijdens ons concert hebben laten horen.
Mijn lievelingsliedje was zwarte-witte dieren. Het gaat over alle dieren die zwart wit zijn en hier vond ik de melodie erg leuk van.

Tijdens het kamp hebben wij niet alleen gezongen,maar ook spelletjes gedaan, zoals levend pim pam pet. Verder was er de bonte avond, hebben wij een groot verkleedspel gedaan en deden wij een knuffelspel.... dat vond ik heel grappig. Als er iemand riep pinguïn, dan gingen wij allemaal diegene knuffelen. Verder was het eten erg lekker en hebben wij lekker gesmikkeld van verschillende toetjes (Harrie, Willeke en Jaap-toetje)

Ik was de jongste van de groep en vond het best een beetje spannend, de leiding was super lief en was er op dat moment voor mij. Wij als jongste groep gingen als eerste slapen, dat lukte niet altijd ondanks dat ik mijn grote beer bij mij had. Ik ben super trots dat ik het volgehouden heb en heb heel veel plezier gehad.

Thuis zing ik nog steeds de liedjes die ik geleerd heb. Vooral Da pacem cordium zing ik nog graag. Dit is Latijns en betekent "geef vrede van het hart" dit liedje zongen wij wij in de kerk in canon, dat klonk heel mooi.

Ik kijk nu al uit naar volgend jaar, ik hoop dat ik dan weer mee kan.

Bij deze wil ik nogmaals iedereen van de leiding bedanken voor het leuke kamp.

KMDJ 2017: terugblik van een deelnemer

Afdrukken
PDF

KMDJ 2017 14

Nu al weer zin in volgend jaar!

in gesprek met Janna

 

Hoe oud ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben 10 jaar oud en ik kom uit Utrecht.

Hoe had je gehoord over de KMDJ?

In onze kerk gaan altijd veel mensen mee met de KMDJ, zo had ik er voor het eerst over gehoord. En het leek mij wel leuk.

Waar was het dit jaar?

Het kamp was in Haaksbergen, in een groepsaccommodatie bij een manege. Als er een begeleider mee was, mochten we soms ook naar de paarden, dat was heel leuk. Er was ook veel ruimte om buiten en binnen te spelen.

Wat heb je gedaan op de KMDJ?

KMDJ is een zangkamp, je zingt veel. Je oefent liedjes voor een concert en voor een kerkdienst waar we in meezingen. Je leert er veel en dat is heel leuk. Daarnaast deden we een groepsopdracht. We gingen met een groepje iets muzikaals maken. En uiteindelijk gingen we dat ook opvoeren tijdens het concert op zondag.
Dit jaar was er ook Orgelkids. Dat was een workshop die we deden. We bouwden ons eigen orgel en we mochten er ook op spelen. Dat was een leuke ervaring om mee te maken. 

Maar natuurlijk deden we ook veel spelletjes. Dat was supergezellig.

Wat vond je het leukst?

Het leukst vond ik de bonte avond op zaterdagavond. In plaats van repeteren laat je je eigen act zien. Het mag iets muzikaals zijn, iets met toneel, het kan van alles zijn. Het is grappig om te laten zien, maar ook leuk om naar te kijken. Je weet nooit wat je kan verwachten. Wij hadden met een groepje een toneelstuk opgevoerd: een moderne versie van sneeuwwitje.

Nieuwe mensen ontmoeten op het kamp is ook heel fijn . Na het kamp heb je meteen veel vrienden!

Is er nog iets anders wat je wil vertellen?

Het was supergezellig en ik heb nu alweer zin in volgend jaar!

KMDJ 2017 9